Het hypotheekproces

Wij leggen je graag uit welke stappen we samen gaan nemen als je vragen hebt over jouw hypotheek of de financiering van jouw nieuwe woning. Hieronder zetten wij graag uiteen welke fases we zullen doorlopen en welke beslissingen er gemaakt moeten worden.

1:  Kennismaking via Telefoon of Webcam

Het begint met een gratis kennismakingsgesprek met je hypotheekadviseur.  Hierbij geef je aan wat voor jou echt belangrijk is.   

Je krijgt globaal inzicht in wat je maximaal kunt lenen en je maandelijkse kosten.

2: Verzamelen Documenten

U ontvangt van ons een email om uw stukken aan te leveren.  De doorlooptijd is afhankelijk van hoe snel jij alle gegevens aanlevert.

3. Advies & Bemiddeling

Je geeft je hypotheekadviseur de definitieve opdracht voor het maken van een
onafhankelijk hypotheekadvies en de hypotheekaanvraag gaat de deur uit.

4: Voorlopig Voorstel

De hypotheekverstrekker komt met een voorlopig voorstel. Na uw goedkeuring wordt dit voorstel tezamen met de benodigde documenten verstuurd.

5: Beoordeling Documenten

De hypotheekverstrekker beoordeelt jouw documenten en besluit op basis hiervan of er een bindend voorstel wordt uitgebracht.  

6: Bindend Voorstel

De offerte wordt door jou en de hypotheekverstrekker getekend. Gefeliciteerd de financiering is rond !

7: Notaris

Bij de notaris teken je de hypotheekakte en de leveringsakte. Nu kan je helemaal los gaan, want het huis is helemaal van jou!

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Financiële begrippenlijst
Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling) overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

  • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
  • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
  • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen
Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

bedrijfs logo wit

Mijn naam is Casper Drooglever en sinds 2001 werkzaam als onafhankelijk financieel adviseur.
Ik sta klaar voor al uw financiele vragen over hypotheken & verzekeringen zowel zakelijk als prive.
Onafhankelijk betekent dat ik bemiddel in producten van alle grote banken en verzekeringsmaatschappijen.

Contact
Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 21:00

Weekenden en avonduren op afspraak

Kantoorgegevens

Kifid

300.011052
AFM 12016288
KVK 24374445
Volg ons op social media
Deel deze pagina
© Dutch media lab