GMAC Hypotheken

Was sinds 2001 actief op de Nederlandse Markt.  Gmac stond vooral bekend om het aanbieden van hypotheken tegen scherpe tarieven en een afwijkend acceptatiebeleid.

Zo kon men bijvoorbeeld een hypotheek krijgen op basis van alleen het onderpand. Inkomen was niet belangrijk aangezien het huis voldoende voldoende zekerheid bood.

Door de kredietcrisis is Gmac per 2008 gestopt met verstrekken van nieuwe hypotheken en heeft CMis Nederland de hypotheekportefeuille in beheer genomen.

Indien u in het verleden een hypotheek bij gmac afgesloten, dan kan het zeker interessant zijn om te kijken of u bij een andere bank een betere aanbieding kunt krijgen.

Waarom je Gmac / Cmis hypotheek oversluiten ?


De redenen om je hypotheek over te sluiten kunnen verschillend zijn. Het kan zijn dat je lagere maandlasten wilt hebben of dat je een verbouwing hebt gepland. Wanneer je je hypotheek gaat oversluiten, los je je huidige hypotheek af met een nieuwe hypotheek. Je kunt ook het product waarmee je vermogen opbouwt voor de aflossing oversluiten, bijvoorbeeld de beleggingsverzekering.

Kosten oversluiten hypotheek ?

De kosten voor het oversluiten van uw gmac of cmis hypotheek naar een andere geldverstrekker kunnen bestaan uit de volgende componenten:

Hypotheekakte  € 495,-                                          
Taxatierapport 0 tot maximaal € 350,-
Bemiddelingsfee  maximaal € 2.750,-
Boeterente afhankelijk van uw huidige rente (zie berekening)
Nationale Hypotheekgarantie  1 % van de hoofdsom

Kosten meefinancieren

U kunt ervoor kiezen om deze kosten mee te financieren in de hypotheek, of uit eigen middelen te betalen.
Indien u bij dezelfde geldverstrekker blijft, dan betaald u alleen een boeterente, maar kunt u dit niet meefinancieren.

Boeterente

Uw gmac of cmis hypotheek oversluiten houd in dat u een nieuwe hypotheek afsluit. Met de nieuwe hypotheek lost u dan uw huidige hypotheek af. Indien uw rentvastperiode nog niet is afgelopen dan rekent de geldverstrekker  een boete indien de marktente bij deze bank lager is dan rente die u op dat moment betaald. Indien de marktrente bij deze bank hoger is dan de rente die u betaald, dan betaald u geen boeterente. Het is dus ook mogelijk dat u helemaal geen boeterente betaald.

Voorbeeld boeteberekening hypotheek
 

Hoofdsom Hypotheek  € 200.000,-                      
Boetevrije Aflossing  10%
Begindatum RV Periode  01-01-2005
Einddatum Rv Periode  01-01-2015
Huidige Rente%  5 %
Markterentepercentage per 01-01-20111  4 %

€ 180.000 is het bedrag waar geen boete over wordt berrekend (200.000 minus 10%) 
De rente die de bank misloopt is 1% per jaar. ( 5% - 4%)
De restduur van de rv -periode is 4 jaar.

De totale boeterente is dan 4 jaar x 1% = 4% boete over € 180.000 = €7200,-

Boeterente € 7200,-


Aangezien het soms onduidelijk is welke marktrente jouw bank hanteert is het verstandig om altijd een boeteberekening op te vragen bij je huidige bank.  Houd er rekening mee dat indien de rente op het moment van oversluiten daalt de boete hoger wordt en indien de rente stijgt de boete lager wordt !

 Wanneer betaald u geen boeterente ?

 • Bij een variabele rente
 • Einddatum van de rv periode
 • Indien de marktrente hoger is dan rente die u betaald. 
  (indien u destijds een top hypotheek heeft afgesloten, kan het dus zijn dat u geen boeterente betaald, 
  maar wel een lagere rente gaat betalen)
   

Direct telefonisch advies of oversluiten van uw gmac of cmis hypotheek loont ? bel 088-7800000 of klik hier voor een vrijblijvend advies bij u thuis

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Financiële begrippenlijst
Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling) overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

 • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
 • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
 • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen
Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Plan hier jouw afspraak
Of bel 088 7800000
Contact
Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 21:00

Weekenden en avonduren op afspraak

Kantoorgegevens

Kifid

300.011052
AFM 12016288
KVK 24374445
Volg ons op social media
Deel deze pagina