Woonpakket
met garantie tegen onderverzekering
niet uitstellen maar nu regelen !
Gezinssamenstelling
Alleenstaand
Alleenstaand met kinderen
Gezin zonder kinderen
Gezin met kinderen
Netto maandinkomen hoofdkoswinner
Tot en met 1000 euro
1001 tot 2000 euro
2001 tot 3000 euro
3001 tot 4850 euro
4851 tot 5880 euro
5851 tot 7000 euro
7001 tot 8350 euro
Meer dan 8350 euro
Verdiepingsvloeren
Hout
Beton
Overig
Monumentaal pand
Nee
Ja
Woningtype
Appartement
Tussenwoning
Twee onder 1 kap woning
Hoekwoning
Vrijstaande Woning
Buitenmuren
Hout
Steen
Houtskelet met buitenmuur van Steen
Houtskelet met buitenmuur van hout
Deels hout, deels kunstof
Metaal
Deels steen, deels metaal
Deels metaal, deels kunstof
Glas op Beton
Glas op metaal
Dakbedekking
Pannen
Bitumen
Mastiek
Riet
Deels hard, deels stro
Golfplaten
Metaal
Deels metaal, deels kunstof
Opstal

Een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering, biedt je dekking voor mogelijke schade aan je eigen koopwoning. Het gaat daarbij om schade die is ontstaan door storm, inbraak, brand en blikseminslag. Een opstalverzekering is aan te raden voor iedereen die een eigen woning heeft. Voor de meeste mensen is een huis namelijk hun kostbaarste bezit. Heb je voor de aankoop een hypotheek afgesloten dan is een opstalverzekering zelfs verplicht. Dit geeft je bank of andere geldverstrekker de zekerheid dat je de hypotheeklening kunt blijven terugbetalen, ook als er (ernstige) schade aan je woning zou ontstaan.

Dekking

Bij een opstalverzekering wordt eventuele schade aan de 'opstallen' gedekt. Hieronder wordt verstaan: de woning en de grond waarop deze staat (het perceel) en alles wat daarmee 'aard- of nagelvast' verbonden is. Denk aan het toilet, je parketvloer, de keuken, enz. Onder de dekking vallen ook bijgebouwen en tuinafscheidingen. Let op: funderingen en glas vallen er buiten en zijn vaak apart bij te verzekeren. Verder behoort alles wat los staat (verhuisbaar is) onder de inboedel en daarvoor kun je een aparte inboedelverzekering afsluiten.

Onder- en oververzekerd

Stel dat je woning door brand volledig wordt verwoest. Meer schade aan je huis is in feite niet mogelijk. Om schadeloos gesteld te worden, zou je woning compleet opnieuw, op dezelfde plek gebouwd moeten worden. Deze herbouwwaarde vormt een belangrijk uitgangspunt bij de opstalverzekering. Als de verzekerde waarde lager is dan de herbouwwaarde, ben je onderverzekerd. Ook beperktere schades dan een 'total loss' worden dan niet geheel uitgekeerd. Als verzekerde waarde hoger is dan de daadwerkelijke herbouwwaarde heb je dat probleem niet. Je bent dan oververzekerd. Alleen heb je dan wel al een tijdje meer premie betaald dan nodig was.

Indexatie

Er is een grote kans dat de herbouwkosten van je woning toenemen, in de loop van de tijd. Alleen al door de inflatie. Daarom is het verstandig dat je regelmatig controleert of de verzekerde waarde nog overeenkomt met de werkelijke herbouwwaarde. Vaak heeft een opstalverzekering de mogelijkheid van 'indexatie'. Kies je voor indexatie dan wordt de verzekerde waarde van de opstalverzekering jaarlijks een paar procent verhoogd. Wij raden een opstalverzekering met jaarlijkse indexatie daarom meestal aan.

Heb je het lezen van dit alles nog meer vragen? bel 088 7800000

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Plan hier jouw afspraak
Of bel 088 7800000
Contact
Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 21:00

Weekenden en avonduren op afspraak

Kantoorgegevens

Kifid

300.011052
AFM 12016288
KVK 24374445
Volg ons op social media
Deel deze pagina